VACATURE ADVOCAAT ONDERNEMINGSRECHT

Bedrijfsprofiel:
RRA Advocaten bestaat inmiddels eenentwintig jaar en ons kantoor is gevestigd op een unieke en inspirerende locatie in Voerendaal, tussen Heerlen en Maastricht. Ons kantoor bestaat momenteel uit zeven advocaten en vier ondersteunende medewerkers. RRA is een commercieel businesskantoor dat is gericht op ondernemingen. Daarnaast heeft het kantoor een gespecialiseerde curatorenpraktijk. Onze cliënten zijn zowel regionaal als landelijk gevestigd en bestaan uit MKB-organisaties en grotere bedrijven. Ons kantoor houdt zich uitsluitend bezig met het Ondernemingsrecht, Insolventierecht, Arbeidsrecht en Vastgoedrecht.

Bedrijfscultuur:
Binnen RRA Advocaten heerst een persoonlijke, informele, open, ondernemende en cliëntgerichte sfeer. Bij ons werken gespecialiseerde advocaten die het leveren van uitmuntende kwaliteit in een prettige werksfeer hoog in het vaandel hebben staan. Wij hebben een moderne organisatie met een goede reputatie in de regio en daarbuiten. Het kantoor is representatief, goed bereikbaar, goed geautomatiseerd en biedt prima faciliteiten en ondersteuning. Naast goede dienstverlening vindt RRA Advocaten een goede balans tussen werk en privé belangrijk. Wij hechten grote waarde aan een prettige en informele omgang met elkaar, respect en collegialiteit. Dit uit zich ook in zowel spontane als georganiseerde gezamenlijke activiteiten.

Wat houdt de functie van Advocaat Ondernemingsrecht bij ons in:
Als Advocaat Ondernemingsrecht binnen RRA Advocaten ben je werkzaam binnen het Ondernemingsrecht, met de focus op het Vennootschapsrecht en Handelsrecht. Het betreft een zelfstandige functie waarbinnen je veel cliëntcontact hebt. Je krijgt de vrijheid om je eigen praktijk op te bouwen en je werkt voor interessante en aansprekende cliënten.

De functie omvat zowel de advies- als procespraktijk. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van ontwikkelingen in de markt en commerciële activiteiten. De invulling hiervan gebeurt in overleg met je kantoorgenoten en omvat in meer of mindere mate acquisitie, het deelnemen aan netwerkactiviteiten/lezingen, als ook het organiseren hiervan. Zo organiseert RRA Advocaten regelmatig een kennisontbijt voor ondernemers. Ook zijn er mogelijkheden voor het begeleiden en opleiden van (Advocaat) Stagiaires.

Functie eisen Advocaat Ondernemingsrecht:
Wat RRA zoekt is een Advocaat Ondernemingsrecht die beschikt over het volgende:

Opleiding

 • Afgeronde WO-studie Nederlands Recht.
 • Afstudeerrichting Vennootschapsrecht en Handelsrecht is een pré.
 • Een afgeronde Beroepsopleiding Advocaten (of in gevorderd stadium) is

Ervaring

 • Relevante ervaring binnen de Advocatuur of gelijkwaardig.
 • Specifieke kennis en aantoonbare ervaring op het gebied van Ondernemingsrecht.
 • Kennis van en affiniteit met het Intellectuele Eigendomsrecht en/of Insolventierecht is een pré.

Overige competenties en vaardigheden

 • Integriteit, respect en een goede inborst.
 • Plezier in dienstverlening.
 • Een proactieve en ondernemende houding.
 • Collegialiteit en een sterke persoonlijkheid.
 • Interesse in de ontwikkeling van het vakgebied.
 • Ondernemingsrecht binnen RRA Advocaten.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden (Engels is een pré) en een cliëntgerichte instelling.

Wat RRA biedt:
RRA Advocaten biedt interessante cliënten en uitdagende opdrachten in een prettige werkomgeving met leuke collega’s in een plezierige werksfeer. Als gedreven advocaat kun je bij ons een mooie ondernemingsrechtpraktijk opbouwen. Wij bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waarbij het salaris en de overige invulling van de arbeidsvoorwaarden afhankelijk is van je leeftijd en ervaring. Daarnaast is er ruime aandacht voor opleiding, training, ontplooiings- en doorgroeimogelijkheden.

Jouw motiveringsbrief, vergezeld van je CV, kun je sturen naar info@rra.nl.

Rechtsgebieden: Ondernemingsrecht


Vorige ACTUALITEITEN

Blijf op de hoogte

Abonneren op de RRA nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Deze site maakt gebruik van Cookies. x