De rechtbank Limburg heeft op 22 januari 2013 het faillissement uitgesproken van de volgende besloten vennootschap:

 

Van Loo Holding B.V.

Spekhofstraat 6-8

6466 LZ Kerkrade

 

Tot rechter-commissaris is benoemd mr. R.P.J. Quaedackers en tot curator is aangesteld mr. M.M.H.J. Rompelberg (www.rra.nl)

 

Van Loo Holding B.V. is de eigenaar/bezitter van de (on)roerende zaken waarmee de op 3 januari jl. failliet verklaarde vennootschap Van Loo Transport B.V. haar onderneming exploiteerde.

 

Het faillissement van Van Loo Holding B.V. werd aangevraagd door de curator. Door de faillietverklaring vervallen alle voorheen ten laste van Van Loo Holding B.V. gelegde beslagen. De rechtbank heeft een afkoelingsperiode gelast van 2 maanden, aldus tot 22 maart 2013. Tot die tijd mogen derden hun spullen in beginsel niet komen ophalen.

 

Roerende én onroerende zaken:

De curator oefent thans mede de zeggenschap uit over de (on)roerende zaken, waaronder waaronder al het rollend materieel (vrachtwagens, trekkers, trailers, heftrucks) maar ook de de bijzonder fraaie, moderne en ruime bedrijfspanden aan enerzijds de Jupiterstraat 2 te Kerkrade alsmede anderzijds aan de Spekhofstraat 6-8 te Kerkrade. De curator nodigt geïnteresseerden nadrukkelijk uit om met hem in contact te treden teneinde op korte termijn biedingen uit te brengen op de onroerende zaken. 

 

Van Loo Transport B.V. werkt gewoon door:

Met ingang van de faillietverklaring (3 januari 2013) wordt door van Van Loo Transport B.V. gewoon doorgewerkt met dank aan de klanten, de leveranciers, de bank en de werknemers. Intussen verkreeg de curator toestemming van bank en de rechter-commissaris om de exploitatie in elk geval nog tot en met 4 februari a.s. voort te zetten, in afwachting van de resultaten van de onderhandelingen over een overname.

 

Onderhandelingen met overnamekandidaten:

De curator voert met diverse partijen gesprekken over een overname en wel in vier categoriën: 1) 3 partijen die geïnteresseerd zijn in een zo groot mogelijk geheel; 2) 6 partijen die geïnteresseerd zijn in slechts enkele opdrachtgevers, daaraan gekoppelde vervoermiddelen en personeelsleden; 3) 7 partijen die geïnteresseerd zijn in specifieke vervoermiddelen; 4) diverse opkopers die slechts geïnteresseerd zijn bulkgoederen.

Aan de categorie opkopers besteedt de curator vooralsnog geen aandacht. De categorie 3 “vervoermiddelen” kan altijd nog aan de beurt komen, maar moet nog even wachten. De partijen van categorie 2 weten dat ofschoon zij goede partijen zijn die ook het vertrouwen genieten van de klanten, de voorkeur van de curator uit gaat naar een deal waarbij zo veel mogelijk kan worden verkocht. Momenteel concentreert de curator zich daarom op de partijen uit categorie 1. Dit is met alle geïnteresseerden gecommuniceerd.

 

Werknemers:

De curator heeft de arbeidsovereenkomsten met de werknemers van Van Loo Transport B.V. met toestemming van de rechter-commissaris opgezegd.

Op 8 en 9 januari jl. is UWV de werknemers behulpzaam geweest bij het invullen van de formulieren. Op dit moment zijn/worden door UWV de eerste betalingen uitgevoerd.

Onder omstandigheden is de curator bereid om werknemers die een gemotiveerd verzoek bij hem indienen om elders aan de slag te gaan, eerder uit de geldende opzegtermijn te ontslaan. 

 

Schuldeisers:

Schuldeisers van de gefailleerde(n), dus ook van Van Loo Holding B.V. worden verzocht om hun pre-faillissementsvorderingen, gestaafd door bescheiden, onder vermelding van eventuele voorrechten, ter verificatie in te dienen bij de curator:

 

Mr. M.M.H.J. Rompelberg

curator

Postbus 23034

6307 JE Voerendaal

 

De curator hoopt voor het moment iedereen hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn dan kunt u zich tot hem wenden, liefst per mail op vanloo@rra.nl en anders per telefoon: 045-5620540.

 

Hoogachtend,

 

Mr. M.M.H.J. Rompelberg


Vorige ACTUALITEITEN

Blijf op de hoogte

Abonneren op de RRA nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Deze site maakt gebruik van Cookies. x