Foto's RRA-symposium »

Video RRA-symposium »

350 cliënten, relaties en gasten waren op 21 september 2009 getuige van een geslaagd symposium in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen, vanwege het 10-jarig bestaan van RRA Advocaten N.V.



Michel Rompelberg en Robert Ruiter openden het symposium, met een terugblik én een blik op de toekomst. De komende tien jaren zal de specialisatie in het rechtsbedrijf toenemen, net als de concurrentie. De advocaat zal steeds meer een innovatieve ondernemer moeten worden zonder de zorg voor zijn ambacht te verliezen. RRA blijft deskundig, persoonlijk, ondernemend en nuchter. Samen met visie, innovatie en doorzettingsvermogen wil RRA de komende 10 jaar verder terrein winnen.

 

Minister Camiel Eurlings werd geïntroduceerd met enkele foto's van 10 jaar geleden, toen hij het RRA kantoorgebouw opende. Enthousiast sprak Camiel over de dienstverlening van RRA, immers "Ik heb zelf ook soms een akkefietje". Camiel zei de bezwaarprocedures voor aanleg en verbreding van wegen te hebben ingekort: "Niet alleen om de files op te lossen. Ook om de werkdruk voor de advocatuur te verminderen..." Omdat Camiel nog dezelfde avond elders werd verwacht kon hij helaas niet het hele symposium blijven. Zijn aanwezigheid was niettemin indrukwekkend. 

Toine Gresel informeerde de aanwezigen hoe het voelt om burgemeester van Heerlen te zijn: "Je staat elke ochtend al met 4-0 achter, en dan is de dag niet eens begonnen. Aan het eind van de dag staat het te bezien of je een gelijkspel hebt behaald". Een mens zou van minder moe worden! Als dagvoorzitter kweet Toine Gresel zich het hele symposium uitstekend van zijn taak.

Léon Rademakers gaf uitleg over het meest besproken onderwerp ter wereld: het weer. Het klimaat verandert, maar hoe dat komt is onbekend. In elk geval heeft het tot gevolg dat noodweer vaker zal voorkomen. Léon gaf tevens uitleg over het Klimaatproject, waarin de Limburgse jeugd wordt voorbereid op en klimaatverandering en weer-excessen.

Sjef van Erp toonde zich een boeiende spreker. Hij vertelde over de invloed van Europees recht op het Nederlandse privaatrecht. Deze moeilijke materie werd door de professor glashelder uiteen gezet. Daarbij gebruikte hij sprekende voorbeelden zoals de Dexia aandelenlease-problematiek. Professor van Erp besprak tevens (de internationalisering van) het juridisch onderwijs aan de UM en de onafhankelijkheid van de rechtspraak.

Trendwatcher Adjiedj Bakas kreeg de zaal aan het lachen door "als Surinamer tegen Nederlanders te vertellen dat ze na hun 65ste zullen moeten doorWerken". Alles is constant in verandering, kijk daarom vooruit! Volgens Bakas is de huidige crisis onvermijdelijk en resteert er niets anders dan hem "uit te zitten". Uit elke crisis komen nieuwe ontwikkelingen voort. Dat zal ook nu gebeuren. Het duurt een paar jaar, daarna wordt het beter. Maar het wordt nooit meer hetzelfde, aldus Bakas.

Het symposium werd afgesloten met een gezellige borrel in de foyer van het theater.

Binnenkort zullen meer foto's en videofragmenten van het symposium op deze site worden geplaatst.

 


Vorige ACTUALITEITEN

Blijf op de hoogte

Abonneren op de RRA nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Deze site maakt gebruik van Cookies. x