De doorstart is gelukt! Met toestemming van de curator heeft o.a. Veolia het afgelopen weekeinde de werknemers van de gefailleerde vennootschappen bemiddeld naar de bedrijven die werkzaamheden van de failliete vennootschappen hebben overgenomen: City-Tax, Sieswerda, Hanneman, en Taxi van Loo. Ook de Slangen-bedrijven zullen bepaalde werkzaamheden voortzetten en hebben voor dit doel aan enkele werknemers een arbeidsovereenkomst aangeboden.

De meeste werknemers hebben hiervan gebruik gemaakt. Gisteren, einde dienst, zijn de vervoersmiddelen herverdeeld. Hedenmorgen, aanvang dienst, is het nieuwe rooster ingegaan. Het vervoer is gecontinueerd. De cliënten hebben er niets van gemerkt.

morgen, aanvang dienst, is het nieuwe rooster ingegaan. Het vervoer is gecontinueerd. De cliënten hebben er niets van gemerkt.

De curator dankt de personeelsleden die onder deze moeilijke en onzekere omstandigheden hebben doorgewerkt. Hiermee hebben zij een grote bijdrage geleverd aan de continuïteit van de bedrijfsvoering en de zorg voor de cliënten. Op zijn beurt spant de curator zich in om waar mogelijk de belangen van de werknemers te behartigen. Alle werknemers die de curator een vraag per e-mail hebben gesteld hebben antwoord ontvangen. Alle gevraagde toestemmingen om ergens in dienst te treden zijn tot dusverre door de curator gehonoreerd.

Informatie-avond FNV:

De curator vraagt aandacht voor de informatie-avond die door FNV Vervoer wordt georganiseerd ten behoeve van de werknemers van de failliete vennootschappen:

maandag 17 november 2009
Van der Valk Hotel Heerlen
Terworm 10, 6411 RV Heerlen
aanvang 19.30 u.

Iedereen die betrokken is bij het faillissement (dus niet alleen FNV-leden) is van harte welkom. De curator is helaas verhinderd de bijeenkomst bij te wonen, maar staat in telefonische verbinding met de heer Pieter Beuzenberg (sectorconsulent taxi) met wie hij tevoren overleg heeft gevoerd.

Ontslagbrieven:

De brieven waarmee de curator de arbeidsovereenkomsten namens de failliete vennootschappen opzegt, worden vandaag (maandag) verzonden en zullen waarschijnlijk dinsdag of woensdag door de werknemers worden ontvangen. Bij werknemers die in het buitenland wonen bestaat de kans dat de ontslagbrief later arriveert. Om een goede ontvangst te verzekeren is elke brief per aangetekende post verzonden.

Inleveren eigendommen / afstorten contant geld:

Werknemers die in het bezit zijn van eigendommen van de failliete vennootschappen, zoals bedrijfskleding en werkboekjes, worden verzocht deze zo spoedig mogelijk in te leveren bij de directie van de Slangen bedrijven. Indien er nog werknemers zijn die beschikken over contante gelden die nog moeten worden afgestort, dan worden dezen door de curator verzocht dit zo spoedig mogelijk op de bekende wijze te doen.

Invullen WW-aanvraagformulieren:

De curator heeft vernomen dat de gefailleerde vennootschappen aan hun werknemers in de maand oktober 2008 slechts 60% van het salaris hebben betaald. Welnu: de overige 40% zullen worden betaald door UWV. Indien er sprake is van een faillissement voorziet de Werkloosheidswet namelijk in de volgende betalingen:

a. betaling van achterstallig salaris c.a. (gedurende een maximale termijn);

b. betaling van salaris c.a. over de opzegperiode;

c. betaling van een uitkering bij werkloosheid na einde dienstverband.

De werknemers die werkloos zijn, hebben recht op a., b. en c. Voor werknemers die inmiddels een andere baan hebben is het genoemde onder c. niet van toepassing. Maar ook voor die werknemers geldt dat zij recht hebben op betaling van a. en b. De betalingen moeten bij UWV worden aangevraagd door het invullen van de nodige formulieren. Medewerkers van de buitendienst van UWV Venlo, afdeling faillissementen, zullen de werknemers behulpzaam zijn bij het invullen van die formulieren. De werknemers zijn voor dit doel welkom op woensdag 19 of donderdag 20 november a.s. in café-partycentrum Jos Frijns, Marktstraat 6 te Simpelveld.

Voorschotten:

UWV heeft achterstand in de verwerking van de aanvraagformulieren. Daarom verstrekt UWV voorschotten aan uitkeringsgerechtigden. De Wet verplicht UWV tot uitbetaling van een voorschot binnen vier weken na aanvraag. De curator wendt zijn maximale invloed aan opdat zo spoedig mogelijk tot betaling wordt overgegaan.

Daarboven verstrekken sommige bedrijven per 25 november a.s. voorschotten aan hun werknemers. Het betreft voorschotten op de hierboven onder a. en b. genoemde betalingen. Zodra UWV tot betaling overgaat, zal de werkgever dan het voorschot verrekenen. Helaas kon deze regeling niet met elk bedrijf worden overeengekomen.

De curator hoopt voor het moment weer iedereen voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn dan kunt u zich tot hem wenden, liefst per mail op m.rompelberg@rra.nl en anders per telefoon: 045-5620540.

Hoogachtend,

Michel Rompelberg
curator


Vorige ACTUALITEITEN

Blijf op de hoogte

Abonneren op de RRA nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Gerelateerde info

Onze advocaat

Michel Rompelberg
Michel Rompelberg
Deze site maakt gebruik van Cookies. x