De rechtbank Maastricht heeft op 13 november 2008, het faillissement uitgesproken van de volgende twee besloten vennootschappen:

- Parkstad Limburg Personenvervoer II B.V.
- AA-TAX Vaals B.V.

beide (statutair) gevestigd en kantoorhoudende te 6466 NE Kerkrade, Ir. Wintgensstraat 3.

Tot rechter-commissaris is benoemd mr. W.E. Elzinga en tot curator is aangesteld Michel Rompelberg.

Algemeen:

Het betreft twee onderdelen van taxi- en touringcarbedrijf Ed Slangen en Zonen uit Kerkrade (waarvan de losse taxi- en touringcaractiviteiten overigens buiten het faillissement vallen). De failliete vennootschappen zijn in Parkstad en omgeving, veelal als onderaannemer van Veolia, verantwoordelijk voor leerlingenvervoer, gehandicaptenvervoer, ziekenvervoer, belbus en regio-taxi. Bij de gefailleerde ondernemingen werken ongeveer 110 personen. Het is voor de curator op dit moment ondoenlijk om alle vragen van alle betrokkenen individueel te beantwoorden. Daarom is uit praktisch oogpunt gekozen voor deze informatie-uitwisseling per website, die regelmatig zal worden ververst.

Hoe verder:

Alle betrokkenen zijn zich bewust van de grote belangen voor de klanten en de werknemers, met name voor de continuïteit van de dienstverlening. Daarom wordt er in goed overleg hard gewerkt aan een doorstart.

Alle partijen (de curator, Veolia en de Slangen-bedrijven) zijn doende om de bestaande werkzaamheden onder te brengen bij diverse vervoersbedrijven in de regio. De bedoeling is dat de nieuwe situatie ingaat op maandag 17 november a.s., rond 0.00 u. Het gaat om een omvangrijke logistieke klus, die is begonnen op 13 november en waaraan het hele weekeinde zal worden gewerkt.

Cliënten:

Totdat de nieuwe situatie ingaat verandert er aan de dienstverlening voor de cliënten vrijwel niets. Met ingang van maandag 17 november zal de dienstverlening worden voortgezet, wellicht door een ander vervoersbedrijf. Daarna kunt u er op vertrouwen dat het vervoer in beginsel op dezelfde voet zal gebeuren als wat u gewend bent.

Werknemers:

De arbeidsovereenkomsten tussen de werknemers en de failliete vennootschappen zijn formeel door de curator opgezegd met inachtneming van de geldende opzegtermijn. Daarvoor zijn de werknemersorganisaties geraadpleegd en is toestemming verkregen van de rechter-commissaris.

Medewerkers van de buitendienst van UWV Venlo, afdeling faillissementen, zullen de ontslagen werknemers behulpzaam zijn bij het aanvragen van een uitkering krachtens de WW. De werknemers zullen daartoe door de personeelsadministratie van de failliete vennootschappen telefonisch worden uitgenodigd om op woensdag 19 of donderdag 20 november a.s. aanwezig te zijn in café-partycentrum Jos Frijns, Marktstraat 6 te Simpelveld. UWV zal tevens zorgen voor de betaling van achterstallig salaris en salaris over de opzegperiode (voor zover van toepassing).

De curator vraagt aandacht ervoor dat ontslagen werknemers gedurende de opzegtermijn formeel in dienst blijven van de gefailleerde werkgever, zodat zij beschikbaar dienen te blijven om werkzaamheden te verrichten. Binnen de opzegtermijn mogen ontslagen werknemers zonder schriftelijke toestemming van de curator geen arbeidsovereenkomsten aangaan met derden of daarvoor werkzaamheden verrichten.

Er wordt aan gewerkt om vrijwel alle werknemers op zeer korte termijn een nieuwe arbeidsovereenkomst aan te bieden. Deze arbeidsovereenkomsten zullen worden aangeboden door: de Slangen-bedrijven, City-Tax, Sieswerda, Hanneman, en Taxi van Loo. Elk van deze bedrijven zal een gedeelte van de werkzaamheden overnemen van de failliete vennootschappen.

Voor een goede afstemming en vlotte afwikkeling is regie noodzakelijk. Daarom zullen de werknemers binnen enkele dagen telefonisch worden benaderd door Veolia. Dit gebeurt met toestemming van de curator. Er wordt naar gestreefd om de werknemers bij de bovengenoemde werkgevers in te zetten naar gelang hun geschiktheid, bijzondere kwalificaties en de nabijheid van wonen en werken. Het is aan de werknemers om te beslissen of zij ingaan op het aanbod. Bij instemming door de werknemers, zal de curator zijn toestemming verlenen (tenzij onder zeer bijzondere omstandigheden).

Voor nadere vragen over arbeidsovereenkomsten kunt u zich wenden tot Maud Murrer, liefst per mail op m.murrer@rra.nl en anders per telefoon: 045-5620540.

Schuldeisers:

Schuldeisers van de failliete vennootschappen worden verzocht om hun pre-faillissementsvorderingen, gestaafd door bescheiden, ter verificatie in te dienen bij de curator:

Mr. M.M.H.J. Rompelberg
Postbus 23034
6307 JE Voerendaal

De curator hoopt voor het moment iedereen hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn dan kunt u zich tot hem wenden, liefst per mail op m.rompelberg@rra.nl en anders per telefoon: 045-5620540.

Hoogachtend,

Michel Rompelberg
curator


Vorige ACTUALITEITEN

Blijf op de hoogte

Abonneren op de RRA nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Gerelateerde info

Onze advocaat

Michel Rompelberg
Michel Rompelberg
Deze site maakt gebruik van Cookies. x