This content is only available in Dutch.

De rechtbank Maastricht heeft op 28 augustus 2012 het faillissement uitgesproken van de besloten vennootschap:

 

Timmermans grond-, weg- en waterbouw B.V.

De Koumen 39

6433 KG Hoensbroek

 

Tot rechter-commissaris is benoemd mr. R.P.J. Quaedackers en tot curator is aangesteld mr. M.M.H.J. Rompelberg (www.rra.nl)

 

Algemeen:

Bij de gefailleerde werken momenteel ongeveer 48 personen. Het is voor de curator op dit moment niet mogelijk om alle vragen van alle betrokkenen onmiddellijk individueel te beantwoorden. Daarom is uit praktisch oogpunt gekozen voor deze informatie-uitwisseling per website, die regelmatig zal worden ververst. Zie voor een persbericht:  

http://wijlimburg.nl/item/door-crisis-geplaagde-infrabouwer-timmermans-uit-hoensbroek-failliet--persbericht/17631/nieuwsbrief

 

Oorzaak faillissement:

Timmermans was actief in het Duitse grensgebied en in Zuid-Nederland. Het bedrijf was gespecialiseerd in Kunststofleiding systemen en Grondtechniek, daarnaast reguliere Infra. Opdrachtgevers waren overheid, waterschappen en aannemers. 

Het bedrijf kampt al sinds 2008 met de gevolgen van de crisis. In 2009 en in 2010 werden verschillende saneringen doorgevoerd waardoor 35 banen verloren gingen. De omzet werd meer dan gehalveerd van tegen de 22 miljoen in 2008 tot 10 miljoen in 2011.

De uiteindelijke oorzaken van het faillissement zijn het voortdurend lage prijsniveau, de steeds opnieuw krimpende markt en het verlies van concurrentiekracht in Duitsland. De directie heeft daarop het faillissement aangevraagd.

 

Hoe verder:

Alle betrokkenen zijn zich bewust van de grote belangen voor de werknemers en voor de opdrachtgevers. Omdat Timmermans een aantal bijzondere diensten aanbiedt, zoals Grondtechniek en Kunststoftechniek, zijn er goede kansen op een doorstart.

Daarom wordt een doorstart serieus onderzocht. Dit vergt overleg, o.a. met de opdrachtgevers, de werknemers, de leveranciers enz. In de tussentijd zal, indien de rechter-commissaris daarvoor toestemming geeft, de exploitatie worden voortgezet teneinde de lopende opdrachten (zo veel mogelijk) af te maken. In dat kader zal een afkoelingsperiode worden gevraagd.  

 

Overnamekandidaten:

De curator roept gegadigden die serieus geïnteresseerd zijn in de overname van de lopende opdrachten, met behulp van de goederen en de werknemers, zich bij hem te melden. Dat kan via post, mail of telefoon, zoals hieronder aangegeven. 

 

Werknemers:

De arbeidsovereenkomsten tussen de werknemers en de gefailleerde(n) zullen na verkregen toestemming van de rechter-commissaris formeel door de curator worden opgezegd, met inachtneming van de geldende opzegtermijn.

In de zogenaamde “opzegperiode” blijven de werknemers formeel in loondienst, en zijn zij gehouden om desgevraagd werkzaamheden te verrichten, bijvoorbeeld indien de exploitatie voorlopig zal worden voortgezet.

Medewerkers van de buitendienst van UWV Venlo, afdeling faillissementen, zullen de ontslagen werknemers behulpzaam zijn bij het aanvragen van een uitkering krachtens de WW. UWV zal tevens zorgen voor de betaling van eventueel achterstallig salaris en salaris over de opzegperiode (voor zover van toepassing).

Voor nadere vragen over arbeidsovereenkomsten kunt u zich wenden tot mr. Maud Murrer, liefst per e-mail op timmermans@rra.nl en anders per telefoon: 045-5620540.

 

Schuldeisers:

Schuldeisers van de gefailleerde(n) worden verzocht om hun pre-faillissementsvorderingen, gestaafd door bescheiden, onder vermelding van eventuele voorrechten, ter verificatie in te dienen bij de curator:

 

Mr. M.M.H.J. Rompelberg

Postbus 23034

6367 ZG Voerendaal

 

De curator hoopt voor het moment iedereen hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn dan kunt u zich tot hem wenden, liefst per e-mail op timmermans@rra.nl en anders per telefoon: 045-5620540.

 

Hoogachtend,

 

Mr. M.M.H.J. Rompelberg

curator

 

 


Previous News Items

Stay informed

Abonneren op de RRA nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
This site uses Cookies. x