This content is only available in Dutch.

Succesvol kennisontbijt "Turboliquidatie en de aanstaande nieuwe wetgeving" 8 februari 2023

Turboliquidatie is een snelle en goedkope manier om een rechtspersoon die geen activa meer heeft te ontbinden. Turboliquidatie kán een wenselijk alternatief boven een faillissement bieden: de rechtspersoon houdt na ontbinding op te bestaan waarna u zelf bewaarder wordt van de administratie.

Tijdens het kennisontbijt van afgelopen woensdag spraken Thomas Caron en Michel Rompelberg met de aanwezigen onder meer over aan welke wettelijke voorwaarden moet worden voldaan en wat de mogelijke gevolgen zijn als dit wordt nagelaten. Ook werd uitgebreid stilgestaan bij het wetsvoorstel “Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie” dat op korte termijn in werking treedt en dat aan bestuurders een financiële verantwoordingsverplichting oplegt en een verplichting om de schuldeisers te informeren (wat thans nog niet het geval is). 

De volledige presentatie kunt u hier downloaden:

Download de presentatie

De tekst van het wetsvoorstel "36 172 Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie" inclusief de besproken artikelen 2:19b en 2:19c BW, kunt u desgewenst gewenst hierna raadplegen:

Download wetsvoorstel

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan gerust contact op met ons kantoor.

De foto's van het kennisontbijt bekijkt u hier.

RRA Advocaten staat inmiddels bekend om haar goed bezochte kennisontbijten. Een kennisontbijt begint om 08.00 uur met aansluitend een voordracht over een actueel onderwerp. Naast de mogelijkheid om kennis op te doen, biedt RRA met het kennisontbijt een uitstekende gelegenheid om uw netwerk uit te breiden. Uiteraard hopen wij u te mogen begroeten bij een van onze volgende kennisontbijten. 

Rechtsgebieden: Business law


Previous News Items

Stay informed

Abonneren op de RRA nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief